Collection of Eszti Berzsan's drawings

Eszti Berzsán Illustrations

Eszti Berzsán Illustrations

Hercegnők újragondolva

2017. május 04. - EsztiBerzsanIllustration

Mindig is hercegnőket rajzoltam. Gyerekkoromban egész sorozatokat gyártottam a képzeletemben élő gyönyörű királylányok életéről. A múlt héten a szerelmemmel elmentünk egy mesebalett előadásra. A Pécsi Balett társulata a Hófehérke és a hét törpét játszotta. Aztán néhány nap múlva elkezdtem hercegnőket rajzolni. Az én új, modern hercegnőimet. Ez a sorozat hat darabból áll és minden képhez tartozik egy rövid gondolatfűzér. Szeretettel tőlem Nektek. 

 

Vannak az életben helyzetek, lehetőségek, amikor ugrani kell... aztán 'lesz ami lesz', beleugrunk, és akkor az 'aki mer az nyer' lép életbe! És a 'bátraké lesz a szerencse' Legújabb meseillusztrációm címe: "Lesz ami lesz..."

 

 

 

Van az úgy, hogy nem a terveink szerint alakulnak a dolgok... és a végén mégis valami szuper jó sül ki belőle! Néha hagyni kell, hogy a dolgok kicsússzanak az irányításunk alól, hátha egy új, varázslatos meglepetés ér!  Legújabb illusztrációm címe: "Csak higgy benne..."

 

 

Az életben már szinte fárasztóan sokszor kerülünk döntések elé... Igent mondjak vagy nemet? Megvegyem vagy hagyjam itt? Mondjam el őszintén vagy hallgassak? Vállaljam el vagy halasszam el? Beszéljek vele? Felejtsek ismét vagy zárjam le? Ragadjam meg a kínálkozó lehetőséget és váltsak? Merjek kilépni a komfort zónámból vagy maradjak a jelenlegi biztosnál? És még sorolhatnánk... A lényeg, hogy a mérlegelést nem lehet megúszni, és azt kell választani, amelyikben nincs - vagy legalább kevesebb a - méreg! És persze mindig könnyebb a döntés, ha van kivel megosztani! Új illusztrációm címe: "Döntő pillanat"

 

 

 

Sokszor az idő mintha ólomlábakon járna, amikor arra várunk, hogy teljesüljenek az álmaink. Közben zajlik az élet, telnek a hétköznapok, végezzük a feladatokat, de a lelkünk mélyén ott őrizzük azt a titkos szelencét benne az álmainkkal. Ha hosszú az álmodozás és várakozás ideje, akkor sem szabad elengedni az álmainkat, hanem meg kell próbálni kisebb részcélokra osztani, és tenni értük valamit, hogy egyszer mikor felébredünk, rácsodálkozhassunk: milyen hihetetlen, hogy most ebben élhetek... magamhoz ölelhetem, akiről korábban csak álmodoztam, olyan környezetben tölthetem a napjaimat, ahol mindig is vágytam, egy olyan élménnyel gazdagodtam, amiről hosszú évtizedekig csak ábrándoztam... és most itt van! Ez az egyik legcsodásabb érzés a világon! Illusztrációm címe: "Boldog ébredés"

 

Van olyan erdő, amiben nincs farkas? Remélem... Szerintem mindannyian küzdünk saját külső-belső farkasainkkal. Miközben haladsz a céljaid felé, hol megjelennek, hol eltűnnek, időnként rád ijesztenek, megpróbálnak elrettenteni. De tudjuk mi a mese vége: jön a bátor vadász, a jó győz, a gonosz farkas pedig végül is kővel a hasában végzi. És bár az élet nem tündérmese... ha megküzdesz a happyend-ért, a dolgok végül jóra fordulnak, így kell lennie! Meseillusztrációm címe: "Mindig csak előre...!"

 

 

A boldogsághoz szükséges a rugalmasság... a változás képessége pedig bennünk van! Találjatok álmokat, kapaszkodjatok beléjük és ne eresszétek őket! Hableányos illusztrációm címe: "Első lépés" Legyen csodás napotok!

Néha már csak az is elég, ha felül tudunk emelkedni a problémán, hogy madártávlatból ránézhessünk. Ehhez azért nem árt, ha van egy varázsszőnyeg, némi csillámpor és egy-két igazi jó barát... 
A kép címe: "A gondolat szárnyain..."

 

jazminhercegnokicsi.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esztiberzsan.blog.hu/api/trackback/id/tr8212479241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása