Collection of Eszti Berzsan's drawings

Eszti Berzsán Illustrations

Eszti Berzsán Illustrations

Boldog új évet kívánok!!!!

2018. január 03. - EsztiBerzsanIllustration

Drága drága Olvasóim!

 

Először is nagyon boldog új esztendőt kívánok Mindenkinek!!!! :D Hihetetlen, de már 2018-at írunk, és valahogy vissza is zökkent minden a normális, rendes kerékvágásba az ünnepek után. Ó, azok a csillogó, gyönyörű ünnepek. Imádom! Imádom a karácsonyt, imádom a két ünnep közti időt, a dekorációt, a családi talikat, a finom falatokat, az ünnep emelkedett hangulatát, a gyönyörű karácsonyi zenéket... és legjobban azt szeretem, ahogy a babám szemében ott csillog a csodavárás izgalma. Ez leírhatatlan!!!

 

 

Karácsonyi naplóm: 

December 25. 8:10 
Még alszanak. Hosszúra nyúlt a tegnap este, hosszúra nyúlt ez az év is... Itt vannak mellettem, nézem őket, olyan szépek, olyan békés minden. A múlton merengek és a tegnapi tökéletes estén... Régen, klasszikus ‘Csendes éj’ aromájú gyermekkorom varázslatos karácsonyain a mamám szedegette csöndben, észrevétlen a szerteszét dobált, szétcincált csomagolópapír-cafatokat egy nagy zsákba, hogy kordában tartsa a gyerekzsivalytól hangos karácsony izgatott, nyüzsgő hangulatát. Gyerekek voltunk, csodára várva az ajándékokat kutattuk, csak az számított, vajon van-e még valami a fa alatt a nevünkkel... a miénk volt a varázslat, csak élveztük, lubickoltunk abban, amit valaki más készített elő: gondos felnőttkezek hosszú órákon át takarítottak, főztek, díszítettek, terítettek, beszereztek, kitaláltak, megalkottak... azért, hogy örüljünk.

Most csak nézem a kibontott ajándékokat, ahogy rendben sorakoznak a fa alatt, tegnap én szedegettem a csomagolópapírokat... a frissen húzott karácsonyi ágyneműre téved a szemem, még ez is tökéletes, eszembe jut, hogy a nagy sütés-főzés után a konyha is rendben vár majd ma reggel, szép tiszta, rendes, ünnepi az otthonunk, mesebeli díszítéssel, a vacsora csodás lett, finom, az eddigi legjobb, amit valaha főztem, annyira akartam, hogy jó legyen... és sikerült! 
És azon gondolkodom, hogy az egészben az a furcsa, hogy most először a varázslatot a férjemmel mi ketten csináltuk Valakinek azért, hogy örüljön, hogy lássuk a szemében azt a csodát, amitől tényleg tökéletes lesz egy karácsony. Nincs kétség, ezen a karácsonyon átvettem a stafétát - pedig ezt így előre nem terveztem el, csak csináltunk sorban mindent, mert éreztük, hogy ez lesz az első igazi, amire már emlékezni is fog... - és azt hiszem, felnőttem a feladathoz, amit régen én kaptam, azt most tovább adom... hihetetlen! 
...pedig azt hittem, nem fog sikerülni, hosszú és nehéz volt ez az év több szempontból is, és bizony úgy igazán el is fáradtunk. De mégis sikerült!
És mire minden elkészült, bennem is olyan várakozás lett, mint gyermekkorom karácsony estéin! Mintha nem Robival, mi ketten készítettünk volna elő mindent, csak egyszerűen ott várt minket a terített asztal, a szép fa, az illatok, a fények...

...egymásra néztünk, és ott volt a karácsony. Éreztük mindketten a meghitt, családi titkot, hogy ez a karácsony most tényleg a miénk, csak a miénk. Ott a kis fiókánk a fa alatt, úgy nézi a fényeket és az ajándékokat, olyan áhítattal, hogy fényképezni sem akarok... csak beszívni a pillanatot örökre.
Késő van már. Lehalkítom a fényeket. Mindenki új, ünnepi pizsiben... örököltem a hagyományt. Együtt, hárman összebújva filmezünk a nagy ágyon, a film után édes, karácsonyi meglepetésekkel teli álomba merül a Kisbabánk, mi ketten pedig ugyanazt érezzük: egy jóleső békét, nyugalmat, minden összejött, minden sikerült... és ezt mi varázsoltuk ide... ma este egyszerre voltunk felnőttek és gyerekek, és együtt vagyunk. Nem is kell más. (B.E.)

 

 

December 27. 10:15

Hozzád bújok csendben, válladra hajtom a fejem. A délelőtti nap bemosolyog az ablakon, melengető fényét nézem, a kis Angyalkánk a karácsonyfa alatt az egyik új ajándékával játszik. Pihenünk. Még mindig karácsony van, nekem szilveszterig az marad. Kell ez a csönd, jó, hogy ma végre semmit nem csinálunk. Semmit? Elgondolkodom ezen... dehogy semmit! Valójában most csináljuk a legeslegfontosabbat... együtt vagyunk, végre együtt. És a legfontosabbra használjuk az időt: egymásra. Most érzem, mennyire kell, mennyire hiányzik a megállás, az igazi csönd, a ‘csakmiegyütt’.
Az év olyan, mint egy nagy, izmos vonat, kattog, zakatol, zúg, megállóról megállóra halad előre hegyeket átszelve, völgyekbe merülve, minden erejével megint egy nagy, meredek hegyre felkapaszkodva, nincs megállás, mert oda kell érni a következő állomásra, várnak rá, sietni kell, minden fém, minden apró csavar azért dolgozik a nagy rendszerben szakadatlan, hogy előrehaladás és biztonság legyen.
És végre, végre egy végállomás... talán az egyetlen végállomás az évben, amikor a gépek egy időre megállnak, a forróság alábbhagy, az utasok is mind leszállnak, a vezető megpihen.
Jó a csönd, csak a kis rigónk csivitel itt mellettünk, mi pedig most erőt, ízt, fényt, kitartást gyűjtünk. Betakar a béke.
(B.E.)

 

December 31. Szilveszter napja.

Szerintem mindig misztikus az újév pillanata, amikor ott hagyjuk az óévet és beköszönt a titokzatos új esztendő... az a bizonyos nagy visszaszámlálás... amikor két másodperccel azelőtt még idén volt, most meg már minden tavaly... ez csak úgy megtörténik velünk, visszatartani, siettetni, elkerülni, ismételni nem lehet.... csak átélni, bánni vagy örülni neki, megkönnyebbülten felsóhajtani vagy szeretni... ilyen a szilveszter, ilyen az új év kezdete. Mindig vegyes, mindig könnyes-mosolygós... én azt kívánom, hogy mindenkinek legyen nagyon vidám, önfeledt az év utolsó napja, emlékezzünk a jóra, ami adatott, a szépre, amit hozott a 2017-es esztendő, és éjfélkor ha tehetjük, fogjuk meg azoknak a kezét, akikkel együtt haladunk az élet útján, akik jövőre is a legfontosabbak lesznek számunkra. Nagyon-nagyon sok puszit küldök és egészségben, szeretetben, sikerekben gazdag, áldott, boldog új évet kívánok Mindenkinek!

 

És végül az új esztendőre ezt kívánom most Nektek: 

Helló új év,
Fényes 2018!
Legyen tele idén
Az összes kamrapolc!
Kívánok most én Tenéked
Csupa szépet, Csupa jót,
Minden kívánnivalót,
Legyen pénz a pénztárcádban,
Ízes bor a pohárkádban,
Friss étel az asztalodon,
Kedves család, Meleg otthon,
Gondok messze kerüljenek,
Legyen béke és szeretet,
Egészség, szép gyerekek! 
Mindened, amid csak van,
Viruljon ki boldogságban,
S legyen részed sok csodában!
(B.E.)

 

Boldog, békés, szép új esztendőt kívánok 2018-ra!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://esztiberzsan.blog.hu/api/trackback/id/tr7313546217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása