Collection of Eszti Berzsan's drawings

Eszti Berzsán Illustrations

Eszti Berzsán Illustrations

Never too late to start the NEW thing!

2016. augusztus 02. - EsztiBerzsanIllustration

Soha nincs túl késő...

Van egy kislány, akinek segítek bontogatni a szárnyait az alkotás terén... ma olyan kis útravalót adtam neki, amit úgy éreztem, hogy Veletek is meg kell osztanom: "...ha ez a szenvedélyed, amit a legjobban szeretsz csinálni az életben, ha nem érzed az idő múlását, miközben rajzolsz, mert belemerülsz, és úgy érzed, egy másik dimenzióba kerültél, és élvezed az alkotás minden örömét és nehézségét... akkor fejlődni fogsz, mert a vágy hajt előre, és a szenvedély a legnagyobb motor! � ..."

Szerintem ez mindennel így van... sokkal jobban tud az ember fejlődni, előre haladni, szívesebben dolgozik és tölti az idejét a munkájával, ha az egyben a szenvedélye is, ha élvezi és imádja!!! :) És úgy gondolom, ha van valami, amit imádsz, ami vonz, amihez értesz, amit mindig is szerettél volna csinálni... soha nincs túl késő belekezdeni, mert minden reggel egy olyan új nap virrad rád, ami tele van lehetőségekkel, amiket csak meg kell ragadni és amikkel élni kell :)

És, hogy felbátorodjunk egy kicsit, hoztam két művészettöréneti Csodát: először egy magyar művészt, Csontváry Kosztka Tivadart, aki apjához hasonlóan gyógyszerész volt. De mivel érezte magában a tehetséget és vágyat a művészet iránt, így 41 éves korától autodidakta módon képezni kezdte magát és különböző mesterektől festészetet kezdett tanulni. Életét innentől kezdve festőként élte és létrehozta azt az életművet, ami világszinten is méltán elismert. Vagy nézzük Paul Gauguint, aki világhírű festő, munkásságával olyan maradandót alkotott, amivel bizonyára már mindenki találkozott valahol, valamikor... bár egész életében érdeklődött a festészet iránt, festményeket gyűjtött (gyámja révén, aki képkereskedő, fényképész volt), festett és rajzolt is, csak 35 éves korában fordult igazán a festészet felé és ekkor határozta el, hogy minden idejét igazi szenvedélyének, az alkotásnak szenteli...

Szóval csak bátran! Ha van egy régen dédelgetett álmotok, kezdjétek megvalósítani még ma...! 

Legyen csodás napotok! 

There's a little girl whom I help to use her wings in drawing and art. Today I told her something what I want to share with you too: "...if it is your passion, what you love to do in life, if you do not feel the passing of time while you draw, and if you feel like you've got into another dimension and enjoy all the difficulties and pleasures of creation... you will develop because passion is the largest engine to grow!"

And it is never too late to start the new thing if you want to change! Let me bring you two examples. The first one is the hungarian artist Tivadar Csontváry Kosztka, who started to learn painting at the age of 41. The other one is Paul Gauguin who always loved art, and collected paintings, but only at the age of 35 started to paint himself as a full time painter. Be brave to change if you feel the passion for something in your life, and you feel, that you have talent in it... have a nice day!

 

Ma ezt a finom, nyári, délutáni teázós hangulatot hoztam Nektek... 

haveateakicsi_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://esztiberzsan.blog.hu/api/trackback/id/tr848929928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása